kylmyyden maa - english nicole fansite uutiset yhtye keikat media kauppa vieraskirja linkit forum biotech records
nicole
spacer spacer
dotDVD arviot


IMPERIUM.NET
8 / 10

Nicole tekee kunnioitettavan teon ja julkaisee omakustanne-DVD:n. 120 minuuttia on varsin kunnianhimoinen tekele ja lopputulos onkin enemmän kuin hyvä. Pääosa materiaalista koostuu Tavastian ja Provinssirockin keikoista. Mukana on myös musiikkivideoita ja "behind the scenes" -materiaalia.

Tavastialla nauhoitettu keikka vie pisteet kotiin tyylikkäillä valoillaan ja muutenkin paremmalla yleislaadulla. Leikkaus on kunnialla hoidettu kokoon ja kuvaajatkin osaavat hommansa. Kuvakulmia vaihdellaan ja eri kuvakokoja käytetään monipuolisesti, mutta turhilta kikkailuilta vältytään. Bändi itsessään vetää hyvin setin ja energiaa tuntuu piisaavaan riittävästi tämän tyyliseen musiikkiin. Jotta meininki ei ihan tamppaamiseksi menisi, bändi tajuaa välillä höllätä vauhtia ja sopiva kontrasti nopeampien ja hitaampien biisien välillä löydetään. Mielenkiinto säilyy koko keikan ajan, vaikka esiintymiseen voisi tuoda hiukan enemmän liikettä mukaan. Tällaisena bändin esiintyminen keskittyy lähinnä epämääräiseen heilumiseen.

Provinssirockin keikka koostuu pitkälti samoista biiseistä kuin aiemmin nähty Tavastian vastaava, mutta tunnelma on täysin erilainen. Pienellä ulkolavalla soitettuna tunnelma kärsii hiukan ja päivänvalo ei ainakaan paranna sitä. Bändi vetää jälleen täysillä ja yleisökin on hyvin mukana. Silti TV:n välityksellä tunnelma ei oikein pääse kohoamaan ja keikan katsominen ei ole mitään suurta nautintoa. Mukana olevat musiikkivideot ovat nekin hyvin tehtyjä ja sopivat bändin tyyliin hienosti.

Keikkojen ja musiikkivideoiden lisäksi DVD:lle on ämpätty erinäinen määrä sekoilua kiertueilta, kotoa ja ylipäätään eri maailman kolkista. Kalja on keskeisessä roolissa koko koosteessa ja mistään kuivasuiden kinkereistä ei tälläkään kertaa ole kyse. Juomisen lisäksi kaljaa keksitään pistää mitä erikoisempiin paikkoihin. Meiningistä tulee mieleen Panteran kiertuesekoilut, mutta Nicole toteuttaa itseään hiukan pienemmän kaavan mukaan. Rivitalokämpässä pienellä porukalla sekoiluun on tietenkin paljon helpompi samaistua. Nauruhermot ovat kyllä koetuksella ja varsinkin kitaristi Olli kunnostautuu räveltämisessä. On mukana myös erillinen studiokooste, josta ei siitäkään sekoilua puutu. Bändin työskentelyä studiossa on jonkin aikaa ihan mielenkiintoista seurata, mutta pidemmän päälle studiosoiton tuijottaminen on hiukan tylsää touhua.

Itse en ollut Nicoleen ennen tätä DVD:tä tutustunut, mutta tämä varsin tuhti paketti korjasi senkin raon täydellisesti. Kaiken edellä mainitun lisäksi levyltä irtoaa vielä biografia, diskografia ja kuvagalleria. Bändin faneille tämä DVD on pakko-ostos ja niille, jotka ovat ajatelleet tutustua Nicoleen, 120 minuuttia on siihen loistava tapa.

- Kari Sarlin

DESIBELI.NET
4,5 / 5
Kotimainen Nicole on yhtye josta olen vähän väliä kuullut yhtä sieltä ja hieman toista täältä, yllätyin todella iloisesti kun pääsin tutustumaan bändin omakustanteena julkaiseman DVD:n sisältöön. Nicole kun jyrää kerrassaan messevästi suomenkielistä modernia metallia. Seitsemän vuotta ja yhtä monta julkaisua on kasvattanut ryhmästä myös todella tehokkaan livekoneen, mikä pääsee hyvin esille sillä 120 minuuttia –DVD rakentuu bändin Tavastian ja Provinssirockin keikkojen ympärille. 5.1 äänet pitävät huolen että musiikki kuuluu, ja kun kuvakin on tarkka ja keikat on tallennettu runsaalla määrällä kameroita se myös näkyy hyvin.

Pidemmän Tavastian keikan kappalejärjestys on rakennettu ajatuksella, ja yhtye onnistuu sopivasti vaihtelemaan tempoa jolloin junttaus vuorottelee niiden aina tarpeellisten rauhallisempien hetkien kanssa. Ainoa puoli mistä löydän narisemisen aihetta on vokalisti Ilkka Laitalan paikoin yksitotiseksi muuttuva karjuminen, sekä aavistuksen verran jäykähkö esiintyminen. Parhaimmillaan mies pesee kuitenkin Pohjois-Amerikkalaiset esikuvansa kirkkaasti, ja palkeiden tilavuudessakin tuntuu löytyvän. Bändi soittaa kokonaisuutena tiukasti yhteen, mikä oli odotettavissakin kun yhteistä historiaa löytyy jäsenten nuoresta iästä huolimatta jo melkoisesti. Parhaiksi vetäisyiksi nousevat Hiljaisuus sekä lähes Machine Headmaiseen ehdottomuuteen nouseva Kaaos, josta on DVD:llä tarjolla myös musiikkivideo.

Lyhyempi Provinssirockin setti muodostuu yhtä biisiä lukuunottamatta samasta materiaalista kuin Tavan keikka, mutta koska festarit ovat aina festareita heittää ryhmä itsensä tuleen vielä pari astetta kovemmalla asenteella. Ja tämä ei siis tarkoita sitä että Tavastian lauteilla viisikko olisi itseään turhia säästellyt. Laulaja Laitala piiskaa nyt itseään sellaiseen raivoon, että miehen terveys alkaa aivan huolestuttamaan – härtslaaginhan vokalisti tuolla tavoin vielä itselleen järjestää. Soundit ovat rahdun kovemmat ja terävämmät, mikä sopiikin metalliseen mätkeeseen oikein hyvin. Biiseistä Lahja ja keikan päättävä Kaaos nousevat ehdottomiksi huippuhetkiksi yleisönkin innostuessa välillä todella rankkaan juhlintaan.

Kiekolta löytyy kolme musiikkivideota sekä yksi ”musiikkivideo demo”, demon olisi voinut kyllä jättää poiskin. Viralliset videot muodostavat hyvin yhtenäisen sekä ehyen linjan, joka toimii ehdottomasti bändin eduksi. Lisäksi tarjolla on behind-the-scenes sekoiluja, missä – yllätys, yllätys – bisseä kuluu runsaanlaisesti. Ainoa mikä pistää pahasti silmään on toistuva yritys nauttia ohralientä ulkoisesti, hyvän alkoholin haaskausta sanon minä. Muutamaa astetta mielenkiintoisempaa on seurata studiosessioita, jotka nekään eivät tosin suju täysin raittiushenkisissä merkeissä. Tämän kaiken lisäksi DVD:ltä löytyvät vielä bändin biografia ja discografia, kuvagalleria sekä tekijöiden krediitit.

On todettava että tässä on kasassa erittäin asiallinen paketti, joka taatusti riittävällä materiaalillaan tuo tutuksi bändin nimeltä Nicole, ja erityisesti ryhmän vahvan livekunnon. Vaikka viimeaikoina nu-sana on muuttunut rumaksi sanaksi kannattaa tähän ryhmään ehdottomasti tutustua, mikäli rankempi moderni metallointi sattuu olemaan lähellä sydäntä. Yhtyeen esikuvista löytynee ainakin Pantera, Machine Head ja Korn, mutta ensisijaisesti Nicole on kuitenkin Nicole – bändi joka on luonut vuosien kuluessa täysin oman tyylinsä ja juttunsa. Erittäin asianmukainen julkaisu joka ei jää piiruakaan jälkeen alan suurten ”virallisten” julkaisujen tasosta. Suosittelen.

- Mika Roth

HARDCORESOUNDS.NET
4 / 5

Finlands own alternative metal / hardcore act Nicole came to a point of their journey, where releasing a DVD was the right thing to do. After seven years and seven releases then band was ready to pack their stored live material and some other random stuff for this multimedia effort.

So, what does "120 Minuuttia" include? The main feature of this DVD are the live footages from Tavastia and Provinssirock. Those footages really show how great this band is live. The DVD also includes music videos for "Lahja", "Pysähdy", "Valve" and "Kaaos". There's also a number of bonus material, like behind the scenes footage, studio sessions, remix of the track "Valve", discography and biography. The live performances are shot well, and thanks to the 5.1 sounds it also sounds great.

"120 Minuuttia" was a much anticipated release atleast amongst the hardcore Nicole-heads, but even more anticipated thing must be their upcoming sophomore release, which will be released sometime this summer.

- Itch

SUBTV
Pienempiä kotimaisbändejä ei olla vielä hirvittävissä mitoin dvd:llä nähty,
saati sitten että kuvakiekkoja oltaisiin julkaistu bändien omasta toimesta.
Uusmetallisesti rokkaavan Nicolen fanipohja ei ole härmän suurin, mutta
sitäkin innokkaampi, joten konserttia, videoita ja kaiken maailman hölmöilyjä
summaavan dvd:n julkaisu lienee perusteltavissa oleva temppu.

5.1-äänillä ryyditetyt keikat Tavastialta ja Provinssista näyttävät toteen sen,
mitä pikkuelukat ovat juoruilleet jo pitkän aikaa; Nicole on lauteilla esimerkillisesti
toimiva orkesteri.

Vaikka bändin musiikki myötäilee melkoisesti alan pioneereja kuten Kornia tai
Deftonesia, porukka osaa kohdistaa mökänsä sen verran hyvin, ettei rasita.
Tässä auttaa vallan erinomaiselta vaikuttava kannumies ja muutenkin tarkasti
pauhaava soittokoneisto.

Levyn ulkomusiikillinen anti on metallisesta dvd-maailmasta tuttua. Kalja virtaa
ja huonot jutut raikaavat. Mutta kuka opettaisi yhtyeelle, että ne oluet on
tarkoitettu kaadettavaksi KITAan, ei KITAristin päälle. Oikea osoite saattaisi
tuoda useammallekkin kuin yhdelle nicolelle kivan olon.

- Matti Riekki / SubTV

Inferno
7 / 10
Nicole on kunnioitettava yhtye. Seitsemän julkaisua omalla levymerkillä, hemmetisti keikkoja, läjä loistobiisejä ja timantinkova soittotaito. Keski-ikä yhtyeessä on 23. Siis 23.

Olen todistanut bändiä itsekin livenä joskus muinoin Tampereella, ja jo silloin muistan miettineeni, että mikä on, kun ei oikein välity. DVD:n livepätkissä se tulee aika nopeasti selväksi. Miehet soittavat mielenvikaisen tarkasti, mutta lavashow ei vaan lähde, ja silloinkin, kun se lähtee, lähtee lähinnä kitaristi Olli Ketolalla ja laulaja Ilkka Laitalalla. Makuasioita osittain, mutta jos minulta kysytään, tälläistä riffittelyä ei kahvinjuonti-ilmeellä soitella, ei edes treeneissä.

Musiikkivideot ovat oletetun pieniin budjetteihinsa nähden komeita, varsinkin Valve. Yleistä hölmöilyä sisältävä Kilhin' & Reipsin' -pläjäys puolestaan osoittaa, ettei ug-hevibändinä olo Suomessa ole mitään 24/7-glamouria. Tosin, "dokumentti" kertoo myös, millaisin keinoin ajoittaista ankeutta balansoidaan.

120 Minuuttia on komea julkaisu, mutta livepätkät eivät vakuuta visuaalisesti. Samperi, pitää hankkiutua taas näiden keikalle, jos vaikka meno olisi jo nykyään parantunut.

- Vilho Rajala / Inferno

Mesta.net
3 / 5
Tuli saatua käsiin suomalaisen Nicole -bändin omakustanne DVD. Etukannesta sisältö ei aukea kovin nopeasti, koska fontti on melko huonolukuinen. Takakansi paljastaa että musiikistahan tässä on kyse. En ollut kuullut bändistä mitään ennen tätä lättyyn perehtymistä. Ehkä tuo oma kuulemattomuus selittyy osaksi sillä että en erityisemmin pidä uusiometallisesta musiikista ja näin ollen tämän tyylisuunnan tapahtumat jäävät iloisesti noteeraamatta. Vanha kasarimeininki kolahtaa allekirjoittaneeseen ja sitä parempaa musiikkia ei ole tehtykkään, eli jollain tapaa metalliorientoituneita tässä kumminkin ollaan.

Kaikki musiikki menee niin että toiset pitää ja toiset ei, tämä on ihan tavallista kun musasta puhutaan. En muista kuulleeni uusiometaalia suomeksi aiemmin ja kyllähän homma toimii mallikkaasti sikäli kun sanoista saa selvää. Soundit on kohdallaan ja Nicolen äijät soittaa tanakasti yhteen. Jenkkilän metallivaikutteet paistaa läpi vaikka homma on takuulla elänyt vähitellen pohjanmaan suuntaan. Meikäläinen ei ole koskaan ymmärtänyt noita huuto/karjumiskohtia musiikissa, kuten en ymmärrä rappiakaan. Nicolella on takuulla jo ihan mukavasti kuuntelijoita ja tämä DVD palvelee heitä varmasti oikein hyvin.

On erittäin kunnioitettavaa että bändi vääntää omakustanteena näinkin kattavan DVD:n. Lätyltä löytyy taltiointeja parilta keikalta, Tavastialta ja Provinssirockista. Tavastian klubihomma toimii ulkoilmaa paremmin. Lätyllä on neljä musavideota, behind the scenes -matskua, jossa (yllätys, yllätys) seurataan kaljan kiskomista ja muuta kikkailua kuten rock-muusikoiden elämään kuuluu kautta tämän maailman :) Kaippa se on olennaista nähdä millaisia eri bändien jäsenet ovat humalassa, niin paljon näitä ryyppysessioita löytyy musajulkaisuilta.

Hyvä julkaisu, ollakseen omakustanne. Kuvan laatu on terävää, ääni kirkasta ja leikkaus toimii. Jollain tapaa nuo ryyppysessiot on itselleni lätyn parasta antia, koska musa ei nyt niin kolahda.

- Arska Vähäetäinen / Mesta.net

RUOTUVÄKI
4 / 5

Peruspohjalaisten kaverusten yhdistäminen hevipoppooksi synnytti ilmiön
nimeltä Nicole. Seitsemän vuoden ja seitsemän julkaisun jälkeen käsissäni
on laadukas paketti ääntä ja kuvaa menneiltä vuosilta nykyisyyteen.

120 minuuttia -DVD on tehty omakustanteena, mikä on hatunnoston arvoinen
suoritus. Alkuvalikosta lähtien visuaalinen puoli on hoidettu tyylillä. Toimivuus
on yksi kehuja ansaitsevista huomionkohteista.

Levyn sisältö koostuu lähinnä live-materiaalista, musiikkivideoista sekä
studiosessioista. Mukana on myös sekoiluja sieltä ja täältä, mikä ei välttämättä
ole kaikkein mukavinta katseltavaa.

Tavastian keikka kuulostaa loistavalta, joskin olisin mielelläni nähnyt enemmän
yleisön reaktioita. Provinssirock-tallennuksessa tosin näin muitakin kuin bändin henkilöstöä.

120 minuuttia on hieno esitys. Omintakeisella tyylillään Nicole ansaitsisi laajempaakin huomiota.

- Markus Haapamäki / Ruotuväki

 
Sivu päivitetty