kuvat video Uutiset Keikat Diskografia Yhtye Kauppa Kontakti Tekstit vieraskirja Linkit
   
spacer spacer
dotSuljetut ajatukset -musiikkivideopäiväkirja
24-26.2.2006 Soittokuvaukset, Jalasjärvi.

Pari päivää tukan heiluttelua otti aikasta koville. Voi helvetti, taas. Kyllä sitä täytyy aina välillä ihmetellä kuinka paljon sitä tuleekaan uhrattua elämästään tämän orkesterin takia. Edessä on nimittäin kokonainen viikko videokuvauksia, ja se tietää sitä että päivät on 18 tuntisia, nukutaan huonosti ja käsittämättömän vähä, sekä stressataan sitä että pysytäänkö aikataulussa, kestääkö kalusto ja lähteekö lopulta viimeisetkin järjen hivenet aivoista. Menimme perjantai illalla Hekulin kanssa lavastamaan soittopaikkaa, ja seitsemältä aamulla, olimme valmiina. Leppoisasti lähti siis hommat käyntiin.

Lauantaina aloitettiin varsinaiset kuvaukset. Valaistusta tehtiin vielä illallakin ja kun Ilkalla oli samana iltana kundiyksikkö -keikka Seinäjoella, pääsimme tositoimiin vasta yhdeltätoista. Siitä kuvattiin sitten kuuteen aamulla. Seuraavana päivänä piti vielä katsoa Suomen matsia ennen kuvauksia. Itse olin niin keskittynyt suunnittelemaan päivän kuvia, ettei lopputulos jäänyt vituttamaan kovin paljoa...

Budjettia videolle alkoi kertyä jo edeltävän viikon mittaan kaavailtua enemmän. Lopulta se tuplaantui. Se jos jokin toi paineita koko "kuvaus ryhmällemme" joka koostui ensimmäisenä kahtena päivänä yhtyeen omista jäsenistä ja kahdesta apumiehestä. Eli kun kuvissa ei näkynyt esim. Ilkkaa taikka Ollia, olivat he joko skarppaamassa tai dollyä työntämässä. Onneksi saatiin sentään Jazu hoitamaan valot, savun ja playbackin ettei tarvinnu ite juosta cd-soittimen ja "lavan" väliä, ja samalla soittaessa puristella perseposkilla valokytkintä ja savukonetta. Kiitos siis hänelle. Perjantaina otettiin trukkiajoja, nostoja yms. hauskaa. Hyvä ystävämme PeteG oli kokeneena Estrellan miehenä ajelemassa kyseistä ajoneuvoa. Myös Soukkala saatiin pitkästä aikaa remmiin mukaan lauantaina, joten nyt kuvaus ryhmämme paisui kolmeen henkilöön. Hekuli joka kuvasi/ohjasi, Soukkala ja Jazu. Aika amerikkaa.

Kuvaukset kestivät maanantai aamuun. Klo: 5.30 oli kamat kasattu, ja miehet matkalla kotia kohti. Kuuden tunnin päästä alkaisi seuraavat kuvaukset Seinäjoella käytävä -lokaatiossa, joten montaa tuntia ei taaskaan ehtisi levätä.

27.2.2006 Käytävä -lokaatio, Seinäjoki.

Kuvaukset alkoivat muutamatunti aikataulusta myöhässä, mutta saimme sen verran lisäaikaa vierailullemme, että voitiin todeta ajan riittävän päivän kuvauksille. Nyt kuvattiin siis tarinaosuutta joka alkaa käytävältä. Ville sai pukea hoitsun kuteet niskaan ja alkoi armoton kärrääminen edes takaisin. Kuvakulmia tuli otettua ainakin parikymmentä, joten eiköhän tuosta nyt sen ensimmäisen 20 sekunttia saa videolle väsättyä. Päivä oli muuten suhteellisen helppo, itse ei tarvinnut kuin olla vähä letkuneekerinä silloin tällöin. Muutenkin kuvausryhmämme oli hieman suurempi kun saimme kutsuttua hätiin muutamia ystäviämme.

Olimme viikonlopun soittokuvauksista todella väsyneitä ja kaikki oli onnellisia kun olimme valmiita jo kello 21. Tulevana yönä saisimme jopa nukkua. Jee. Olin itse nukkunut edellisinä kolmena yönä noin 3-4 tuntia/yö, joten uni tuli kyllä tarpeeseen.28.2.2006 Leikkaus/Kellari, Vaasa.

Ilkka in operation.
Klo: 11.00 osa porukasta lähti jo valmistelemaan kuvauspaikkaa. Itse olin lievät 3 tuntia myöhässä kun piti vielä hoidella rekvisiittaa pelipaikalle. Kun pääsin Vaasaan, valaistus alkoi jo hieman hahmottua. Muutama tunti sitä sitten vielä hierottiin ja alettiin kuvaamaan. Mut ja Sami pistettiin Ilkan lisäksi myös näyttelijän hommiin ja saimme siinä operoida sitten kokopäivän. Noin 30 ottoa myöhemmin oli leikkauskuvat valmiina ja siirryttiin kellari -lokaatioon joka oli siinä nurkan takana. Porukka alkoi olemaan tässä vaiheessa helvetin väsynyttä. Kello lähenteli seitsemää aamulla kun kuvaukset olivat ohi. Tämä oli raskain päivä, mutta saatu kuvamateriaali oli sen verran hyvännäköistä ettei voinut olla kuin tyytyväinen.

29.2.2006 Eri lokaatioita, Vaasa.
Hekuli aka meteoriittimies kuvasi ja ohjasi koko videon. Myös suurinosa käsikirjoituksesta on hänen käsialaansa.

Viimeinen kuvauspäivä, ja neljä eri lokaatiota, samassa rakennuksessa. Niin, olimme muuten vaasan kaupungintalolla. Aika horrori paikka jos multa kysytään.

Pääsin taas näyttelemään kun Hekuli oli edellisenä yönä keksinyt käsikirjoitukseen jotain kauhupätkää, katotaan miten idea toimii. Kuvaukset aloitettiin 16.00 ja viimeinen kuva otettiin joskus seitsemältä aamulla, jonka jälkeen piti vielä tietenki saada kamat kasaan. Huh huh, porukka oli lievästisanottuna piipussa, mutta onnellisena siitä, että video on purkissa ja nyt pääsee lepäämään.


Edessä on vielä viikkoja kestävä videonleikkaus ja värimäärittely, joten ihan vielä ei homma ole ohi, tai nyt se taas alkaa, mutta tietokoneen edessä. Lopullista videota saatte kuitenkin vielä odotella jonkun aikaa, sillä ennekö video tulee näytille nettiin, koitetaan sille saada joku näyttökerta televiisiosta. Tämä vain siksi että te ette saisi öitänne vuorostanne nukuttua. DVD:lle video tulee, making offeineen, mutta sitä ennen, joudutte tyytymään mielikuvitukseenne.

-olli

uutiset yhtye keikat diskografia videot kuvat kauppa tekstit vieraskirja linkit biotech