kuvat video Uutiset Keikat Diskografia Yhtye Kauppa Kontakti Tekstit vieraskirja Linkit
   
spacer spacer
dotDVD Studiopäiväkirja
23-24.1.2006 Biotech Audio Solutions

Tastavalta on tässäkin eksynyt useaan kuvaan kummittelemaan. Alhaalla väsyneitä miehiä, mutta vielä kaksi taipuu keskiketterälle..

Voi helvetti mikä projekti tästäkin tulee. Liveä on miksattu jo vaikka kuinka perkeleesti ja nyt alkaa se todellinen helvetti. Kymmeniä ja taas kymmeniä nauhoja koneelle ajettavana. Kukahan keksisi digitaalisen siirron kasetilta tietokoneelle ilman nauhan pyöritystä. No ei se auta, joskus se on pakko tehtävä ja suuntasimme joukolla studion syövereihin. Varasimme riittävästi juotavaa, yksi tasavalta, yksi salmari, ja olutta. Studio täyteen parhaita ystäviä ja bileet voi alkaa.

Voi tätä juhlaa.


Hekulin kanssa tuli ideoitua alkuetukenossa musiikkivideon käsikirjoitusta, ja nyt tuntuu siltä että on tulossa bändin näköinen video, siitä voi olla varma. Ideat rönsyilivät aivonystyröistämme pitkin ja poikin ja loppuivat siihen missä ilkka huutaa veret naamalla. Juupa juu... katotaan...

Tunnelma kohosi välillä melko korkeaksi kun katsottiin ekaa kertaa jotain juhannus sekoiluja ja haisteltiin hikeä kesän ja syksyn keikkanauhoilta. Samantien iskee fiilis, pian on pakko päästä keikalle, toivottavasti ei mee enää kauaan, todetaan yhteenääneen. No onneksi enviikonlopusta tulee nicole painotteinen, joten pääsee äijien kanssa lähietäisyydelle, ehkä jopa painimaan pienet kreikkalais- nurmolaaset.

Ilta pimeni yöksi, yö aamuksi, ja nauhat pyörivät taukoomatta. Välillä joku kävi vaihtamassa kasetin, painoi rekkiä ja meni takaisin sohvalle. Noin parikymmentä nauhaa ehdimme ajaa koneelle, joten ihan heti ne ei vielä lopu. Mulle on tulossa vielä pitkiä öitä kun ajelen parikolmekytä nauhaa joku yö. voi däämneissön...

-olli.
Todella väsynyttä touhua.
 

1-14.2.2006 Biotech Records

Näitä ruutuja sitten katsellaan seuraava kuukausi. perkele.

Nyt on dvdn editointi siinä vaiheessa että provinssirockin live alkaa olla loppusuoralla. Vielä pari biisiä ja pientä hinkkausta ja sitten saan kolme päivää editoida kollaasi musavideota valta -kappaleesta. Tuosta provinssista täytyy sen verran sanoa että aivan mielettömän hyvän näköstä jälkeä on tulossa. Puolitoista viikkoa Suljetut ajatukset -musiikkivideokuvauksiin on aikaa. Video kuvataan omalla Panasonicin DVX100:lla johon tulee 35mm miniadapteri, joten suhteellisen filmimäistä materiaalia on varmasti luvassa. Okei, bäk tu wörk.

15.2-16.3.2006 Biotech Records

Kauhunsekaisintuntein kävin katsomassa koska viimeksi olin päivittänyt tätä sivua ja sain todeta, että taisin olla "hieman" liian optimistinen provinssiliven editoinnin edistymisestä. Nimittäin, nyt, reilu kuukausi myöhemmin se on vihdoin valmis. Tai valmis ja valmis, väri määrittely on vielä tekemättä ja pari synkkavirhettä korjaamatta, eli taitaa siihen vielä vierähtää muutama ilta.

No ei perkele kuukausi riittäny.

On tässä nyt ollu kyllä "vähä" muutakin tekemistä. Oli FME:t ja viikon mittaiset musavideokuvaukset, ja treenejä parikolme kertaa viikossa. No nyt pääsen kuitenkin bonusmateriaalin kimppuun. Siinähän riittää editoitavaa vaikka loppuvuodeksi, ja kuudelle muullekkin DVD:lle, mutta pakko kuitenkin karsia rankalla kädellä sitä osastoa. Onneksi olen saanut apua editointiin kollegaparilta Hekuli / Soukkala, jotka editoivat SA -musavideota ja making offia kasaan. Lisäksi Markus tekee valikkoa. On muuten sama heppu joka on tehnyt mm. HIM -DVD:n valikon, eli varsin laadukasta jälkeä on luvassa myös siltä osastolta. Vielä on hiukan toivoa saada tämä lätty pihalle Huhtikuun lopussa, mutta nyt sovittiin ettei hätäillä tämän kanssa. Se on kuitenkin myös teille tärkeää että DVD on laadukas, ja vimpanpäälle viilattu, kuin että sieltä löytyis jotain hutasemalla tehtyjä juttuja seasta pilaamassa kokonaisuutta. Palataan asiaan taas kun jotain raportoitavaa tulee.

8.8.2006 Biotech edelleen...

I have no life...

No joo, tässä sitä vieläkin ollaan. Taisin sanoa näin viime DVDnkin jälkeen, mutta toistan "en tee enää ainuttakaan dvdtä." Nämä ovat olleen vaikeita aikoja. Hermoni ovat raunioina. Koitan jaksaa loppuun asti. Takana on tuhansia minuutteja läpikäytyä materiaalia, ja satoja tunteja nypläystä ja hinkkaamista. Vielä viimeinen puristus, sitten se on valmis.

24.11.2006 Koti

Teillä ei ole pienintäkään käsitystä siitä kuinka paljon säätöä, testailua, kuuntelua, säätöä, taistelua, ihmettelyä, säätöä ja vaivaa on yhden huippulaatuisen DVD9:n (Double Layer DVD) tekemiseen vaaditaan. Ette voi edes kuvilla, mä vannon että ette voi. Viime DVD (120 Minuuttia) oli vielä lasten leikkiä verrattuna siihen säädön määrään mitä tämän DVDn kanssa olemme joutuneet kokemaan. No viime keskiviikkona koitti sitten se hetki kun vihdoin kiikutin DVDn DLT-master nauhat painoon. Luit oikein, nauhat. Se oli suuri helpotus. Nyt vain sormet ristiin että masteri menee testeistä kunnialla läpi, ja sitä voidaan alkaa painaa. Näillä näkymin DVD saadaan kauppohin ennen joulua, mutta en lupaa mitään, ennenkuin pitelen levyjä hyppysissäni. Lopputulokseen oon aika saatanan tyytyväinen. Sukat pyörii jalassa kun tota kattoo, on se niin hieno. Jos joku haukkuu sen paskaksi, mä meen henkilökohtaisesti skalbeeraamaan sen tyypin. Pian on mennyt vuosi kun mä alotin tämän projektin. Siihen väliin mahtuu lukemattomia onnistumisen ja epätoivon hetkiä. Olen ollut menettää järkeni ja toivoni lukuisia kertoja, mutta nyt se on valmis. Olkaa hyvä.

Tasavalta DVD Traileri


10.12.2006 Bar 15, DVD ensi-ilta

Dvd:n ensi-ilta. Eli sen täytyy olla nyt valmis. Ei sitä oikein meinaa käsittää kun oon vuoden taistellu tämän projektin kans, että nyt ei oikeesti enää tarvi editoida/säätää. On vähä vaikeeta suhtautua elämään kun tuntuu siltä että pitäisi vielä ressata ja editoida tms. Vuoden aikana tottui niin siihen jokapäiväiseen tuskantunteeseen, että elämä tuntuu nyt niin helpolta, kun voi vaan juoda tiukkaa viinaa ja kattella että "siinä se nyt on".

Ilta alkoi jo kahdeksalta sillä, että tupa täyttyi läheisimmistä ystävistä joiden kanssa nautittiin alkulämmittelyksi Tasavaltaa ihan nesteen muodossa, ja sen jälkeen katsottiin DVD:n poistettuja kohtauksia. Fiilis alkoi nousta ja samoin viina, päähän. Myöhemmin kiertuedokkarin pyörähtäessä käyntiin olin jo aika fiilareissa. Menoa ei haitannut edes se että äänentoisto ei oikein toiminut halutulla tavalla. Oli kiva kuulla hyvää palautetta kavereilta ja muilta paikallaolijoilta. Jäipähän ainakin sellainen tunne että hyvää jälkeä on tullu tehtyä, ettei tätä nyt oo ihan turhanpäitten hehkuteltu.

Maljapuhetta ja loppuillan takakenoa.

13.12.2006 Biotech Records

Ette usko kuinka paljo vituttaa. Tämäkin vielä. Eikö voisi yhtään enempää enää vastustaa. Kaikki pitäis vissiin tehdä itte saatana. Voi v#ttu mä voisin hirttää sen äijän kuka nää on ryssiny. Juuri tämän takia mä en uskaltanu luvata DVD:tä jouluksi, kun tiesin että joku idiootti kuitenki menee ja mokaa vielä jotain. No, eiku odotellaan uusia kansia vielä pari viikkoa sitte. Uskomatonta...ei voi vain enää ymmärtää... Oikealla painofirman käsitys siitä, minkä värinen on ruskea.

Meidän käsityksemme ruskeasta väristä.

 

Painofirman käsitys ruskeasta väristä.

 

07.12.2007 Biotech v#ttu

No niin tältä ne pitäs sitte näyttää, katotaan miten käy.uutiset yhtye keikat diskografia videot kuvat kauppa tekstit vieraskirja linkit biotech