kuvat video Uutiset Keikat Diskografia Yhtye Kauppa Kontakti Tekstit vieraskirja Linkit
   
TEKSTIT
dot Provinssirock 17.06.2005, Tasavalta -kiertue

Provinssirock. Voisiko enää paremmin aloittaa festarikesää? Ei todellakaan. Lähtökohdat keikalle olivat mitä parhaimmat vaikkakin mahan pohjassa kävi melkoinen kutina: Keikka taltioitaisiin huippukameroilla myöhempää livedvdjulkaisua varten joten kaikki tulisi mennä nappiin.

Aikaisemmin viikolla kuitenkin todettiin että treenaamisesta se ei ainakaa tulisi jäämään kiinni, sen verran tiukasti oltiin pari viikkoa treenattu kesän mittelöitä varten, mutta silti, pieni jännityksen poikanen varmasti oli joka jätkällä, varsinkin kun lavasaundia ei saatu heti saundzekissä kohdalleen.

 

Nicole "Fisting"

Hetkeä myöhemmin astelimme lavalle ja iloksemme saimme huomata että rytmiteltta oli ääriäänmyöten täynnä super innokasta kuuntelijakuntaamme. Kun ensimmäinen biisi jyrähti, tuli saman tien pupu pöksyyn. Lavan eteen kun ei kuulunut rummuista muutakuin basari täysiä, joten hiukan hankala oli aluksi hahmottaa missä nyt mentiin. No alku säikähdyksestä eroon päästyäni, biisi sujui aivan normaalisti. Toisen biisin aikana meinasin kyllä saada laakin kun ekaa kertaa töräytin mikkiin taustalauluja. Avattua suuni, ei lavalla kuulunut yhtään mitään muuta. Ei voinut kuin toivoa että lavamiksaaja huomaisi tilanteen ja että muut kuulisivat edes hiukan villen soittamaa rytmiä. No lavamiksaaja ei hoitanut tonttiaan ja mun taustalaulut tuli sivumonitorista kokokeikan (huomautuksista riippumatta) niin kovaa että meinas pää räjähtää, mutta ankara treenaus johti nyt siihen että joka jätkä olisi voinut soittaa keikan vaikka kuurona.

Pallinkarvat nousi pystyyn viimeistään silloin kun koko teltta alkoi ensimmäisen kerran huutaa ”hei, hei” huutoja suljetut ajatukset aikana. Tälläistä menoa kehtaa näyttää varmasti dvd:ltä ja fiilikset alkoi nousta itsellä sen verran ettei loppukeikasta muista enää muutakuin että tukka lensi ja oli helvetin hauskaa. Välillä kävimme sanomassa toisillemme lavan takana ”vittu mikä meininki” ja palasimme takaisin vetämään encoren.


Matti Nykänen viidestoista vasemmalta.


Soukkalaa vitutti kun Jonni joi viimeisen karhun.

Keikan jälkeen koko porukka siirtyi takahuoneeseen ihmettelemään että mitä helvettiä juuri tapahtui? Vaikka odotukset tästä keikasta olivat korkealla, ei tälläistä menoa osannut kukaan kuvitella. Katselimme äimistyneenä kuvattua videomateriaalia: Nyt on aika avata tasavaltapullo, ja siirtyä muun festarikansan sekaan viettämään ikimuistoinen provinssi.


dot Nummirock 24.06.2005, Tasavalta -kiertueHeräsimme koko porukalla Kauhajoelta hotelli Ketolasta puolenpäivän aikoihin. Tiukkaa oli tullu himoksen reissulla otettua sen verran että paska maistui joka jätkän suussa melkoisesti. Kävin suihkussa, eli vaihdoin t-paidan ja sukat, ja hyppäsin bussiin jossa istui kasa haisevia elämänkumppaneita. Keikkaan oli vain muutama tunti ja tuntui siltä ettei poikaan vire ole ehkä parhaimmasta päästä.


Onneksi meillä oli sentään suhteellisen selväpäinen kuljettaja joka vei meidät turvallisesti perille. Matkaa nummijärvelle ei ollut kuin muutama kymmenen kilometriä joten oksentelunkin saattoi kovempi pidättelijä suorittaa vasta paikanpäällä. Muutaman vesilasin ja nakkikeiton jälkeen oli pakko vaihtaa keppanaan, muuten tämä krapula olisi sietämätön. Aikaa soundcheckin tekemiseen oli ruhtinaallisesti ja kun se vielä suoritettiin rutiinin omaisesti muutamassa minuutissa, alkoi turha krapulastressaaminenkin kadota.
Kuljettajamme Vesa "Nortti" Mäntylä

Keikka menee olotilasta huolimatta hyvin. Soitto kulki kokoporukalla ja Hannu piti jälleen kerran huolen siitä että saundit veti kunnolla turpaan. Keikan jälkeen suuntaamme kaikki kohti päälavaa, jossa soittti mokoma. Mokoma toimikin mukavana jälkivenyttelynä oman keikan perään. Päätimme keikan jälkeen käydä vielä hotelli Ketolassa virkistäytymässä joten suuntasimme dösän keulan kohti Kauhajokea. Matkaa taittui vajaat 50 metriä kunnes bussi sammui ja suut meni mutrulle. Hommasta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä, sillä nafta oli vain päässyt loppumaan. Onneksi nummijärvellä oli vielä huoltamo, joten eikun löpöä tankkiin ja matka jatkuu...

 


Kuvan on ottanut lavan takaa yllätetty kyykkypissa paparazzi.


Kauhajoella alkaa juhannuksen vietto näyttää jo normaalilta. Toiset jäävät nauttimaan grillin antimista Ketolaan ja toiset lähtevät takaisin festarialueelle.

Parasta tässä juhannuksessa: SOL, vartaat, sivutuuli ja kroketti.
dot Himos Festival 23.06.2005, Tasavalta -kiertue

Provinssi viikonlopun jälkeen menin nukkumaan ja heräsin torstaina, tai ainakin niin nopeasti tuntui tuo 3 päivää menneen kun taas oli aika lähteä reissunpäälle. Mikäs sen hienompaa kuin viettää juhannus komeiden urosten ympäröimänä.

Ensimmäistä kertaa koko heviorkesterimme historiassa teimme matkaa keikkadösällä, eikä tämän kyseisen kulkuneuvon tuomaa nostalgista tunnelmaa voinut enää pistää paremmaksi. Tältä se on varmaan seitkytluvulla tuntunut kun Led Zeppeliinit ja kumppanit ensimmäistä kertaa matkustivat halki ameriikan valtateitä. Kaikki oli luksusta leopardinkuvioisesta verhoilusta lähtien. Enää sirkusmusiikki puuttui taustalta. Mahtavaa. Matka sujui ilman jarrujakin ongelmitta. Ajokki kehräsi kuin kissa ja juhannus vaibsit alkoivat tuntua jo jokapojan housuissa.

  Voiko tätä tyylikkäämmin enää matkustaa? Mercedes-Benz Ajokki vuosimallia 1972.

Matka taittuu hauskuutuksen temmellyksessä nopeasti ja olemme Jämsässä ajoissa. Ajoissa oleminen kuitenkin korjaantuu kaljakauppareissulla ja pian onkin kiire itse festivaalialueelle. Roudaus ja zekkaus sujuu ongelmitta ja nopeasti. Parit röökit ja sitten olikin jo aika heittää setti, tai pikemminkin setit. Kyseessä oli nimittäin melkoinen humppakeikka. Eka vedettiin puolituntinen, jonka jälkeen annettiin päälavalla Jonnan vetää settinsä ja sitten taas toinen puolituntinen. Homma kummastutti myös järjestäjiä, mutta oli kai vain myönnettävä oma tyhmyytensä, ja todettava että tämä täytyy olla hyvä ratkaisu (not).
Hekuli yrittää olla hauska hyvällä menestyksellä.

No, settien välissä makoilimme mökillä katsellen keskisuomen järvimaisemia ja nautiskellen keskiketterää. Sitten taas lavalle ja toinen puolituntinen kehille ja roudaus. Hannu ehti keikkojen välissä uhota että se vois hypätä benji hypyn jos olis massia. No kolehti sitten kerättiin ja äijällä alkoi mennä pupu pöksyyn. Lippua haetteassa myyjätär totesi Hannun olevan 10 kiloa liian painava koko hommaan, joten hetken mielijohteesta minä (Olli) lupauduin hyppäämään. Hienoltahan se tuntuu kasseissa tuo benji. Ei se alaspäin meneminen tuntunu juuri miltää mutta kun ylöspäin alettiin mennä, niin säkithän siinä meinas tulla kurkusta pihalle. Urheilusuorituksen jälkeen suuntasimme matkamme kohti catering osastoa. Ruokapuoli oli Himoksella ainakin kunnossa. Tarjolla oli sellaiset juhannus gourmeet että pohojalaanen pitopöytäkin jäi toiseksi heittämällä. Herkuttelun jälkeen lähdimme taittamaan matkaa kohti Nummirokkia, siellä kun oli seuraavana päivänä veto. Matkalla korkattiin muutama tasavalta pullo ja laulettiin kolmea pornolaulua kokomatka melkoisessa takakenosssa niin kauan ettei ääntä enää lähteny yhdenkää jätkän kurkusta. Kuva kertoo tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Ketonen kuittaa.

 

Vuoden luotokuva by Jussi Jokipii
dot Klubi, Tampere & Semifinal, Helsinki 6-7.10.2005, Tasavalta -kiertue

 


Torstai keikka, Vuddu fuk? Harvemmin näin koska Jussi ei töiltään viikkokeikoille oikein meinaa päästä. Tällä kertaa Jussi estyi tulemasta kokonaan. Canvasion yhtyeessäkin vaikuttava SamiD oli kuitenkin pyörinyt meidän mukana viimeiset kymmenisen keikkaa kitara/bassoteknikon (lue ryyppääjän) hommissa ja biisit olivat kaivaituneet kesän aikana syvälle hänenkin anaaliin. Parit pikaiset treenit riitti Samille ja olimme jälleen valmiit taistoon. Tampereella olisi tiedossa melko mielenkiintoinen iltama. Tuli nimittäin hieman "kuka ei kuulu joukkoon" -tyyppinen fiilis, kun muut bändit olivat aika tavalla eri genreä.

Basson varressa touhusi Klubilla ja Semissa yhtyeen virallinen kitarateknikko (lue ryyppääjä) SamiD.

No ei kun sekaan sotimaan. Porukkaa oli huonosti mainostetussa tapahtumassa aika vähän, ja illan aikana soitti 5 bändiä. Interesting! Keikkamyyjämme oli kuitenkin ollut sen verran fiksu että oli järjestänyt meidän soittoajan kahdentoista pintaan, joten homma ei siis menisi aivan älyttömäksi ainakaan meidän osalta, ja pääsisimme sitä paitsi aikaisemmin jatkamaan illan viettoa. Loistavaa. Ilta kului nopeasti Tampereen ystävien kanssa rupatellessa. Keikka vedettiin normaalilla rutiinilla. Sami todisti osaavan tonttinsa myös live tilanteessa, ja sai meiltä ja ystäviltämme ansaitut kehut. Ei sitä noin vaan näitäkään biisejä vedetä... Paitsi Sami. Omalta osalta keikka meni muutamaa pikkumokaa lukuunottamatta ihan hyvin. Päätä tuli heilutettua ja kivaa oli vaikka porukkaa ei edessä ollut normaaliin tapaan.
 


Kuvassa illan tähti. TASAVALTA. Huom. liianllinen tasavallan käyttö aiheuttaa vakavan muistinmenetyksen.

Keikan jälkeen alkoi eväiden tuhoaminen. Olin päivällä ostanut koko porukalle 2 Tasavalta pulloa jotta voisimme korjata nestetasapainoa keikan jälkeen. Näin oli tehnyt myös Hannu, eli nyt meillä oli 4 Tasavalta pulloa. Ilkka oli myös ajatellut koko porukkaa piilottamalla ennen keikkaa autoon 2 koria kaljaa. Porukkaa hieman nauratti tämä viinan määrä. Oli kuitenkin torstai, eikä mitää suurempaa syytä juhlia. No ei tämä viinamäärä ollut kovin suuri ongelma. 20 Minuuttia myöhemmin 2 Tasavaltaa oli jo juotu joten homma hoituu.Tästä se riemu sitten alkoi. Klubilla istuttiin tappiin asti ja matka jatkui sputnikkiin. Meshuggahin Chaospheren soidessa taustalla vedimme normaaliin tapaamme muutaman tarjottimellisen salmareita ja painuimme hotellille. Sieltä ei monella ole muistikuvia.

Aamulla yksi meistä oli hukassa. Kengät ja puhelin löytyivät hotellihuoneen lattialta, mutta jätkää ei näy missään. No häntä etsittiin sitten kissojen ja koirien kanssa pari tuntia, kunnes oli pakko luovuttaa. Ongelmana oli auton avaimet, jotka olivat myös kateissa, ja Helsingissähän olisi keikka vielä samaisena iltana. No ei muutakuin autoa vuokraamaan ja pian matka jo jatkui, mutta ilman yhtä artistiamme. Kolme tuntia myöhemmin porukka alkoi huolestua kunnolla, kun kaikki putkat ja sairaalat oli soiteltu läpi. Puoli kuuden maissa soi Hannun puhelin ja kaveri löytyy. Putkassahan sitä oltiin oltu selviämässä. Ilmeisesti artistimme oli eksynyt hotellin käytäville, sammunut sinne, ja poliisisetä oli sitten ottanut väsyneen matkailijamme talteen. "No ei muutakuin täysiä helsiinkiin sieltä" sanoi Hannu ja pari tuntia myöhemmin ryytynyt ja kuolleen näköinen artistimme saapui Semifinaaliin, juuri saundzekin alkaessa. Omien sanojensa mukaan taitelijamme oli menettänyt muistinsa täysin ja oli hieman ihmetellyt kun oli avannut silmänsä putkan lattialla. Puolitoista litraa väkeviä oli tällä kertaa ilmeisesti hieman liikaa.

Täpötäysi semifinaali sai todistaa krapulankatkuisen orkesterimme esiintymistä joka meni pieniä vireongelmia lukuunottamatta erittäin hyvin. Harvalle meistä maistui olut. Krapula oli kaikilla sen verran kova. Kun kerta viina ei porukalle (ihme kyllä) maistunut päätimme skipata majoittautumisen Helsingissä ja jatkaa kohti Tamperetta, jossa päätimme yöpyä... Tapahtumarikas ja vähintäänkin legendaarinen reissu taas. On tämä vaan hieno porukka, perkele...dot Bar 68 Jyväskylä 12.11.2005, Tasavalta -kiertue

Matka alkaa hieman pelottavissa tunnelmissa, jostain kumman syystä kaikki hieman epäröi lähtöä jyväskylään, muistaen vieläkin viime jyväskylän reissun krapulan...ei ollut oikeesti kiva olo, niinku aikusten oikeesti. Roudataan hermot kireellä kamat autoon ja aletaan olla lähtövalmiina, Olli tekee vielä idioottitsekin ja syystä, oltas unohdettu kitaravaffistin ja joku perkeleen hilavitkutin. Autona tällä kerta minibussi ja sekin alkaa jäädä meille pieneksi, kuinka näin pienellä bändillä voi olla niin jumalaton crew? Viinanahneita juoppoja koko sakki, sanon minä.

Matka taittuu ja pieru haisee, ensimmäinen pakollinen stoppi Ähtärin nesteellä, rakas kuvaajamme Hekuli tarvitsee silloin tällöin höyrymakkaran pysyäkseen hengissä, keksittiin siinä myös kuinka miksaajat juhlivat syntymäpäiviään, kampaviineri ja grandimehu huoltoasemalla...voivoi, pitäsköhän mun vaihtaa alaa? Matka taittuu mukavasti ja kurvataan autolla kuuskasin pihaan, alkaa sairas roudaaminen...Tehdään soundtsekki huikalla vähä päin vittua ja tilaillaan sapuskat viereisestä kiinalaisesta, ruokajuomaksi juodaan olutta, mutta tietysti vasta ruuan jälkeen. Niin joo, paitsi Ville...se juo olutta aina pitkin päivää, hieno mies.


Ilkka goes sentimental.

Vähä jossain välissä alkoi pelottamaan että tuleeko tänne ketään mutta onneksi turhaan, paikka täyttyi illan mittaan ja lopuksi saatiin vetää keikka miltei täydelle salille! Hyvä keikka vaikka joku nimeltämainitsematon Ketolan Olli olikin hieman erimieltä...on huono yhdistelmä olla perfektionisti ja keskiverto kitaristi ;o) Perinteinen jallupullo jäillä ja litran omenatuoremehu olikin jo bäkkärillä odottamassa janoisia rokkareita, ai että elämä on ihanaa!! Joku vaati Ollia ostamaan firman kortilla kuustoista samiakkikossua ja saatiin kone käyntiin...muutama napanderi ja sit Freetimeen jatkamaan pippaloita.  

Syyllinen! Who me???

Mutkia tuli tietysti matkaan, ei päästy sisään sinne, viisi meistä olis päässy sisään jonon ohi mutta muut ois joutunu jonottaan...ja jonohan ei liikkunut mihinkään, naurettavaa touhua perkele. Yhteinen päätös sitten olikin että lähetään kaikki hotellille juomaan viinaa, koppa kaljaa, pari pulloa tasavaltaa ja kyytipoikana viru valge-pullo, mahtavuutta!! Ei pidetty bileitä hotellilla, viinat jäi juomatta, samoin kaljat, Day Elevenin pojat ei homostellu käytävällä, vartijat eivät tulleet valittamaan kahta kertaa ja viimeiseksi ei tullut poliisit, mentiin aikasin nukkumaan ja pystyin hyvällä omatunnolla sanomaan tyttöystävälleni aamulla puhelimessa ettei minulla ole krapulaa, olin vielä kännissä...Kiitos ja anteeksi Jyväskylä, tullaan uudestaan jos uskalletaan.
-hannu/ncl-